Cases

Siden bogen om Vinderbutikkerne udkom i 2022, har vi løst opgaver for kommuner, butikskæder og erhvervsorganisationer over hele landet. Vi hjælper med at implementere Vinderbutikkernes greb. Læs mere om, hvordan vi arbejder her – og se et udvalg af cases nedenfor.

Business Lolland-Falster: Handlingsplaner gav vækst til 6 butikker

Torsten Bo Jørgensen holdt foredrag i både Nykøbing F. og Nakskov – så alle detailhandlere fik nem adgang til Vinderbutikkernes greb. Allerede efter foredraget kunne butiks­ejerne implementere de første værdiskabende ændringer. Så fulgte 1:1 samtaler og handlingspla­ner for 6 butiksejere. Business Lolland-Falster støtter ejerne i eksekveringen – og indsatserne er konkrete og resultaterne er positive. Sammen med invitationen til foredraget uddelte Business Lolland-Falster 150 eksemplarer af bogen om ”Vinderbutikkerne”, hvilket skabte stor interesse.
 
”Torsten har lavet handlingsplaner for butikker i både Nakskov, Maribo og Nykøbing F. Deres respons har været meget positiv. Han lytter og slår præcist ned på potentialerne – med en stærk kommerciel sans. Fordi hans handlingsplaner er så præcise, kan vi selv kan følge op på dem – og samspillet mellem Torsten og os har fungeret perfekt. Butikkerne har allerede implementeret mange af anbefalingerne – med gode resultater.”
 
Thomas Rasmussen
Forretningschef for handel og oplevelser, Business Lolland-Falster
 
”Torstens rådgivning er konkret og meget præcis. Han kortlagde lynhurtigt vores forretningsmodel og pegede på en lang række handlinger, som har vist sig at være rigtige. Fx har vi med succes udvidet vores sortiment og skruet op for indsatsen på sociale medier. Og vi har lagt en konkret plan for opdatering af den fysiske butik.”
 
Kirsten Krarup Hansen og Julie Gullits Mikkelsen
Indehavere af Skoringen Maribo

Erhvervsforum Roskilde: Foredrag, bøger og udvikling af 4 Vinderbutikker

Lokalet hos Sparekassen Sjælland-Fyn var tætpakket, da vi holdt workshop om Vinderbutikkernes greb – og hvordan man som butiksejer kan implementere dem. Efterfølgende lavede vi handlingsplaner for fire butikker i byen: Mr. Monopol, Søren Frid Optique, Caseus Ost, Flid Gods & Gårdbutik. Sidstnævnte er også en turistaktør/spisested/oplevelseserhverv – som vi har lavet mange handlingsplaner for siden.
 
”I Erhvervsforum Roskilde vil vi give vores medlemmer hands on viden, der kan løfte deres forretning. Torsten holdt et virkelig godt foredrag om ”Vinderbutikker”, som gik rent ind hos detailhandlerne. En række butikker har efterfølgende fået udarbejdet individuelle handlingsplaner for vækst, og responsen har været meget positiv. Vi ser frem til at præsentere handlingsplanerne og de opnåede resultater i næste skridt med konceptet Vinderbutikker.”
 
Direktør Martin Sattrup Christensen
Erhvervsforum Roskilde
 
”Samarbejdet med Torsten har været en positiv oplevelse: Han lyttede og spurgte grundigt ind til alle aspekter af butikkens drift. Resultatet er en flot analyse og en meget brugbar handlingsplan, der præcist slår ned på vores kommercielle potentialer – alt sammen meget konkret og lige til at gå til. Vi har allerede sat gang i de første tiltag inden for styrket salg og markedsføring og kommer til at tage fat på en lang række indsatser i det kommende år”.
 
Henrik og Tina Settrup
Indehavere af Mr. Monopol, Roskilde

Erhvervsforum Holstebro: Udvikling af 4 butikker og TV-dækning til byens butikker

Vinderbutikker holdt et velbesøgt morgenforedrag for byens detailhandlere – og efterfølgende gav vi 1:1 sparring og lavede handlingsplaner for fire butikker i byen. TV Midtvest dækkede vores dag i Holstebro med et positivt indslag: https://www.tvmidtvest.dk/holstebro/torsten-skal-skabe-vinderbutikker-man-skal-vaere-oppe-paa-dupperne
 
”Detailhandlen skal udvikle sig, hvis den skal overleve. Derfor har vi haft Torsten på besøg i Holstebro, hvor han har holdt oplæg og lavet 1:1 sparring med en række butikker. Vi har fået meget positiv feedback på begge dele. Den regionale TV-station dækkede endda Torstens besøg med et større indslag, der skabte positiv omtale af butikkerne i Holstebro”.

Peter Kjeldbjerg
Direktør Erhvervsforum Holstebro

Nordfyns Erhverv og Turisme – Inspiration til hele kommunens detailhandel – og handling

Først gennemførte Vinderbutikker 1:1 samtaler med tre butikker – og samme aften holdt vi foredrag for et fyldt med lokale med engagerede detailhandlere fra hele Nordfyn. Det gav en fantastisk dynamik, at vi allerede havde haft ”fingrene i mulden” i den selvsamme kommune, hvis detailhandlere vi nu holdt oplæg for. Efterfølgende udarbejdede vi handlingsplanerne for de tre butikker – en boghandel og to herretøjsbutikker i Bogense, Søndersø og Otterup. Alle kommunens butikker fik bogen om Vinderbutikkerne sammen med invitationen, hvilket gav stor interesse.
 
Reference:
Direktør Per Olesen / Forretningsudvikler Martin Hjorth

Nordfyns Erhverv og Turisme – Opstart af nye butikker på Nordfyn

“Fra forretningside til Vinderbutik” var overskriften, da vi bidrog til Nordfyns Erhverv og Turismes forløb for potentielle, nye butiksejere. Vi foldede Vinderbutikkernes greb ud og rådgav om trinene fra forretningsidé til Vinderbutik. Deltagerne præsenterede deres forretningsideer for hinanden og fik sparring til at gøre dem kommercielt bæredygtige. Nordfyns Erhverv og Turisme havde designet et stærkt forløb, rekrutteret de potentielle butiksiværksættere og står også for dialogen med udlejere af lokaler. Tre butikker er nu på vej til at blive rigtige Vinderbutikker.
 
Reference:
Forretningsudvikler Martin Hjorth

Slagelse Erhvervscenter – Løftet bundlinje til 12 erhvervsdrivende og opfølgning i 1 år

Et ambitiøst samarbejde med Slagelse Erhvervscenter startede med tre workshops i Korsør, Skælskør og Slagelse, hvor vi præsenterede Vinderbutikkernes greb og faciliterede erfaringsudveksling og idegenerering mellem de erhvervsdrivende. Energien var høj og interessen for en handlingsplan stor: Efterfølgende lavede vi handlingsplaner for 12 butikker i de tre byer. Igennem et helt år mødes vi jævnligt 1:1 med butikkerne, hvor fremdriften drøftes og ejerne støttes i eksekveringen. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med Slagelse Erhvervscenter.
 
“Slagelse Erhvervscenter samarbejder med Torsten Bo Jørgensen om udvikling af butikker i Korsør, Slagelse og Skælskør. Vi lægger vægt på at komme i mål med vores indsatser, og derfor følger Torsten op på handlingsplanerne – i tæt dialog med Erhvervscentrets konsulenter. Hans rådgivning er konkret, kommerciel og samtidig med et stærkt blik for den enkelte butiksejers personlighed.”
 
Erhvervschef Per Madsen
Slagelse Erhvervscenter

Hjørring Kommune – Inspiration til 100 detailhandlere og konkret handling

Opbakningen var enorm, da vi besøgte Hjørring og fortalte, hvordan man skaber Vinderbutikker. 100 detailhandlere lyttede og diskuterede Vinderbutikkernes greb til bedre resultater. Alle butik­ker fik efterfølgende bogen om Vinderbutikkerne udleveret til Hjørring Handels nytårskur. Fire af byens detail­handlere fik udarbejdet konkrete handlingsplaner med fokus på vækst: Herretøjs­butikkerne Christian og Mr. Boston, keramikbutikken Sabbie og dametøjsbutikken Mimi de Paris.
 
Projektet var finansieret af Hjørring Kommune og Hjørring Handels Fond samt egenbetaling på 5000 kr. pr. handlingsplan fra butikkerne. Kunde og tovholder på projekter var Hjørring Handel.
 
Reference:
Handelschef Rikke Ejsenhardt

Odsherred Erhvervsforum – Konferencebidrag, bøger og udvikling af 9 Vinderbutikker

Under overskriften ”Vækst i en umulig tid” holdt Erhvervsforum Odsherred en vellykket konference for kommunens detailhandel. Vores foredrag om Vinderbutikkerne skabte stor interesse for at få lavet en individuel handlingsplan. 9 butikker og andre erhvervsdrivende fik herefter udarbejdet individuelle handlingsplaner. Odsherred Kommune støtter ejerne i eksekveringen. TV Øst dækkede vores besøg i Odsherreds butikker med et flot indslag: https://www.tv2east.dk/odsherred/butik-faar-saerlig-hjaelp-i-en-krisetid
 
Projektet var finansieret af Odsherred Kommune, Erhvervsforum Odsherred og Sparekassen Sjælland-Fyn. Handlingsplanerne for de enkelte butikker var tildels finansieret med egenbetaling.
 
Reference:
Konsulent Anni Juul Jensen, Erhvervsforum Odsherred

Frederikssund Erhverv: ”Retail Academy” og udvikling af 6 Vinderbutikker

Sparekassen Sjælland-Fyn i Frederikssund lagde rammer til et ”Retail Academy”, hvor vi først holdt oplæg om Vinderbutikkernes greb og derefter faciliterede dialog og videndeling mellem byens butikker. Efterfølgende havde vi 1:1 samtaler med 6 erhvervsdrivende og udarbejdede målrettede handlingsplaner for deres kommercielle udvikling. Projektet var finansieret af Frederikssund Erhverv med støtte fra Sparekassen Sjælland-Fyn.
 
Reference:
Projektleder i Frederikssund Erhverv, Pernille Krogh

Destination Sjælland: Udvikling af turismeaktører på Sjælland

Vores foredrag om Vinderbutikkerne fungerede som en prøveballon: Kan Vinderbutikkernes greb også anvendes af turismeaktører som spisesteder, hoteller, oplevelseserhverv? Deltagerne i Destination Sjællands partnernetværk var ikke i tvivl. ”Ja tak, mere af det”. Next step er en 4 timers udviklingsworkshop, hvor vi for alvor arbejder med deltagernes forretningsmodeller.
 
Reference:
Mie Danielsen, Destination Sjælland

Business Horsens: Foredrag med bøger gav overvældende respons

Torsten Bo Jørgensen holdt foredrag for detailhandlere i Brædstrup ved Horsens – og for detailhandlere i Horsens bymidte. Begge gange var fokus på at folde Vinderbutikkernes greb ud. Foredraget i Brædstrup var arrangeret af Brædstrup Erhverv og med deltagelse af Horsens´ borgmester, erhvervschef og tre af Vinderbutikkerne, som fortalte, hvordan de driver deres butik.
Foredraget i Horsens bymidte var arrangeret af Business Horsens, som havde uddelt bogen sammen med invitationen til foredraget, hvilket gav en overvældende respons.
 
Reference:
Chef for Erhverv og Turisme Jeppe Keller, Horsens Kommune
 
”Torsten leverer varen 100% til sine foredrag om Vinderbutikker. Vi har brugt ham flere gange i Horsens, og der er positiv respons hver gang. Den ene gang omdelte vi Torstens bog om ”Vinderbutikkerne” sammen med invitationen til foredraget. Det skabte den mest positive respons, vi nogensinde har oplevet på et tiltag blandt vores medlemmer”.
 
City Manager Michael Kongsmark
City Horsens/Business Horsens

Mads Z – 150 guldsmede og smykkeforhandlere lærte af Vinderbutikkerne

I alt 150 guldsmede og smykkeforhandlere fra hele landet deltog, da vi i februar 2023 holdt foredrag i Silkeborg, Odense og Roskilde. Aftenerne var helliget præsentationen af Mads Z´s nye smykkekollektion og firmaets markedsføringssamarbejde med forhandlerne. Vi fortalte, hvordan Vinderbutikkerne arbejder, og zoomede herefter ind på, hvordan man som butik får den fulde pris for varen – også når kunderne beder om rabat. Alle deltagere fik bogen med hjem.
 
Reference:
Designer og direktør Mads Ziegler